Leuke teambuilding escape room

De leukste teambuilding activiteit in Sint-Niklaas en Antwerpen
escape room teambuilding vlaanderen sint-niklaas gent niel antwerpen grote groep

Samenwerken. Om succesvol te zijn in een escape game moeten teams absoluut samenwerken, met elkaar communiceren en veel van dezelfde leiderschap- en managementrollen vervullen die nodig zijn op de werkvloer. De uitkomst is niet onduidelijk. Het team ontsnapt of niet. Samenwerken is een moeilijke vaardigheid om onder de knie te krijgen. We zijn tenslotte individuen en we kunnen elkaars gedachten niet lezen. We denken individuele gedachten en we zijn allemaal verschillend, van ons DNA tot onze levenservaringen. Het is dus bijna natuurlijk om als individu binnen een groep te functioneren. Ongeacht het type activiteit, als u de "supersterren" als team kunt laten werken, of het verlegen of geremde lid ertoe kunt brengen zich open te stellen, te delen en te communiceren, verbeter je de efficiëntie vele malen. Dit wordt duidelijk in escape rooms. Niemand kan de kamer alleen veroveren. Aan het einde van een escape room-sessie krijgt het team meestal een debriefing. De debriefing gaat niet alleen over hoe de kamer werkt - in feite zullen veel inrichtingen voor escape rooms de oplossing niet bespreken tenzij het team daadwerkelijk is ontsnapt. In plaats daarvan ziet het team uit de eerste hand hoe ze met elkaar omgingen, hoe ze georganiseerd waren, hoe goed ze communiceerden en hoe goed ze samenwerkten.

Communicatie. Om succesvol te kunnen ontsnappen, moet een groep mensen kunnen zeggen wat ze denken, ogenschijnlijk onbelangrijke details identificeren, om hulp vragen en zich niet belemmeren om het risico te lopen het bij het verkeerde eind te hebben. Teams moeten zich concentreren op oplossingen, ieders inbreng accepteren zonder oordeel en met elkaar samenwerken. Een hartelijke en positieve sfeer houdt de communicatielijnen tussen spelers open. Dit is een vitale groepsdynamiek in elke werkomgeving. Als collega's interpersoonlijke problemen hebben die van invloed zijn op de open communicatie tussen hen, is het effect mogelijk niet onmiddellijk zichtbaar of wordt het niet meteen opgemerkt door de baas. In een escape room-omgeving wordt het echter meteen duidelijk. Het is een geweldig hulpmiddel om open communicatie tussen individuen of binnen groepen los te wrikken.

Samenwerking. Van sport tot zaken, overheid, binnen families, tot wetenschappelijke ontdekking. Zonder samenwerking kunnen we niet succesvol zijn. Het is precies de reden waarom mensen de dominante soort op aarde zijn geworden ... Maar kijk gewoon naar het wereldnieuws en iedereen zal het ermee eens zijn dat we het beter zouden kunnen doen.

Creatief denken. Als een team samenwerkt, communiceert en samenwerkt kan een geest van innovatie ontstaan. In een omgeving waar fouten niet worden bestraft of beoordeeld, kunnen creatief denken en creatieve oplossingen gedijen. Soms is een oplossing voor een probleem in het leven, het bedrijfsleven of een andere organisatie misschien niet mogelijk als je de dingen aanpakt "zoals het altijd is gedaan". Een nieuwe en "out of the box" idee is misschien precies wat nodig is. Een groep die de mogelijkheid heeft om problemen vanuit verschillende invalshoeken te onderzoeken en opnieuw te onderzoeken, zal als bedrijf of organisatie succesvoller zijn. Escape rooms stimuleren niet alleen dit soort denken; een escape room maakt gebruik van verborgen betekenissen, creativiteit om de puzzels op te lossen om als doel op tijd te ontsnappen.

Conflict. Het hoort bij het leven. We zullen er nooit zonder zijn. Nogmaals, of het nu gaat om sport, zaken, overheid of gezinnen, of wat dan ook, er zal altijd een conflict zijn. Het is onvermijdelijk, twee of meer mensen zullen verschillende ideeën hebben over hoe ze verder moeten gaan en elk iemand zal er een sterk gevoel bij hebben. Conflict. Het probleem is niet dat mensen verschillende ideeën hebben. Het probleem is dat we niet de vaardigheden hebben ontwikkeld om conflicten effectief te beheren. Escape rooms bieden een leuke omgeving waar zoveel goede ideeën kunnen zijn als er meerdere spelers zich in 1 ruimte bevinden. Mensen hebben plezier, het is opwindend en iedereen weet dat succes afhangt van het team dat samenkomt rond een groepsconsensus, het is niet het einde van de wereld als je faalt, maar iedereen wil slagen. Escape room-games bieden de perfecte plaats om deze belangrijke levensvaardigheid op een leuke en vermakelijke manier om te oefenen.

Rollen en organisatie. Alle teams hebben individuele leden nodig met verschillende rollen. Sommige mensen zijn bij verschillende functies beter dan anderen. Soms kunnen rollen elkaar overlappen en worden gedeeld, maar meestal functioneert een team niet goed als iedereen probeert te leiden of als niemand een noodzakelijke taak op zich neemt. Teams werken goed wanneer rollen zijn gedefinieerd en iedereen weet wat hij of zij moet doen, en net zo belangrijk - dat iedereen weet wat iedereen doet.

Aanpasbaar. Effectieve teams moeten zich aanpassen aan veranderende omstandigheden. Van de overkoepelende strategie tot het basisresultaat, tot individuele taken, tot procedures op de werkvloer en workflow. Als een team zich snel aan de situatie kan aanpassen, heeft het een aanzienlijk voordeel ten opzichte van zijn concurrenten. Soms verzetten individuen zich tegen verandering. Ofwel zijn ze het er niet mee eens, of hebben ze gewoon niet de wil om moeite te doen om oude gewoonten te doorbreken. Wanneer dit gebeurt, vormen ze een subgroep of vormen ze geheime pacten. Verandering is niet alleen een realiteit in het bedrijfsleven, maar in het hele leven. Effectieve teams kunnen alles aanpassen wat nodig is zonder onnodige extra conflicten te creëren. Het succesvol voltooien van een escape room vereist dat de spelers zich organiseren, hun organisatie aanpassen naarmate het thema zich ontwikkelt en de aanwijzingen en puzzels op een aanpasbare en vloeiende manier doornemen. Escape rooms bieden een uitstekende manier om deze belangrijke teamdynamiek uit te oefenen.

Samenvatting. Escape rooms zijn een snelle, leuke en dynamische teamomgeving als teambuilding. Ze bieden een uitstekende manier voor groepen om hun samenwerking te verbeteren en / of problemen met de teamfunctionaliteit op een leuke, zachte maar toch zinvolle manier te identificeren. Bootcamps voor commercieel teamleiderschap kunnen duizenden euro's kosten en duren meestal meerdere dagen, vaak buiten de stad waardoor de kosten nog hoger worden. Een escape room-avond in de stad met de collega's kan groepen en teams mogelijk helpen om elkaar te vertrouwen, samen te werken, zich op een vloeiende en natuurlijke manier aan te passen, communicatie en werkrelaties te verbeteren; allemaal terwijl je samen plezier hebt.

Als je op zoek bent naar een goede teambuildingsactiviteit, probeer dan onze escape room in Sint-Niklaas of Niel (Antwerpen).

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x