3 Redenen Escape Games de perfecte teambuildingsoefening zijn

Escape rooms zijn een van de snelst groeiende segmenten van de bloeiende teambuilding-industrie. Waarom is dat eigenlijk? Wat maakt escape room games zò populair bij professionele teambuildingsactiviteiten en waarom is een escape room de perfecte keuze voor jouw team?

Hier zijn 3 redenen waarom je moet kiezen voor een escape room voor je volgende teambuilding

1. Leg de sterke punten (en zwakke punten van uw team) bloot

Of je het nu leuk vindt of niet, de druk van een klok legt ieders capaciteiten bloot. In een escape room moet een team snel leren samenwerken. Wie is er goed met cijfers? Wie kan alles het beste organiseren? En wie trekt zich naar een natuurlijke leiderschapspositie op? Of je nu een manager of een teamlid bent, het is waardevolle informatie die op kantoor kan worden geïmplementeerd om te weten welke eigenschappen het team bezit of welke eigenschappen er net ontbreken?

2. Het is all-inclusive en betaalbaar.

Als manager, HR-afdeling of teambuildingsleider is het moeilijk nieuwe ideeën te bedenken! Misschien is niet iedereen niet fit genoeg om die paintball-parcours te doorlopen. Bij escape rooms komt fysiek werk weinig aan te pas maar ze zijn uitdagend, wat een cruciaal onderdeel is om mensen uit hun schulp te halen. Er is een reden waarom teambuildingsevenementen niet op kantoor worden georganiseerd! Het beste is dat escape rooms relatief goedkoop zijn en weinig planning vereisen.

3. Teambuilding door ... een team te bouwen.

Wat er zo leuk is aan escape rooms is het gelijke speelveld dat iedereen betreedt. Eén uur is voldoende tijd om nieuwe inzichten te vormen en voor werknemers om het hele scala aan emoties samen te brengen; van gelach tot druk tot voldoening! Het is een natuurlijke manier om sterke teams op te bouwen die niet voor de hand ligt en vooral onder groepen mensen die elkaar niet zo goed kennen. Niemand verlaat een escape room zonder zijn teamleden én zichzelf te leren kennen!


Interesse in het boeken van een escape room voor je volgende teambuildingsactiviteit? Escape Room Vlaanderen heeft één van de grootste escape room faciliteiten van het land en we vinden het heerlijk om teambuilding voor bedrijven te organiseren. Met 3 kamers is er voor elk wat wils.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x