DE ULTIEME GIDS OM EEN ESCAPE ROOM TE VERSLAAN

De beste tips en hints voor een escape room

tips en hints voor een escape bij escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel nabij Antwerpen

Om meer te weten te komen over de beste tips en strategie in een escape room, spraken we met de ultieme experts: onze Game Masters! Zij zijn diegenen die je begroeten wanneer je Escape Room Vlaanderen binnengaat, die je de uitleg geven en die je in de goede richting sturen als je hulp nodig hebt met een hint of aanwijzing. Onze Game Masters houden van escape rooms. Er is letterlijk niemand op aarde die zoveel weet over hoe ze te verslaan als onze spelbegeleiders. Daarom hebben we besloten om bij hen te rade gaan over hoe escape rooms in elkaar steken en wat de niet zo succesvolle groepen gemeen hebben!

hoe speel ik een escape room game bij escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel nabij Antwerpen

Tip #1: Hou het hele team op de hoogte wanneer je iets vindt

De eerste stap in een escape room is om de kamer goed te doorzoeken. Ga grondig te werk en vind alles wat je kunt, maar alleen iets vinden is niet genoeg. Je moet ook communiceren met je teamgenoten. "Je weet niet hoe vaak ik groepen heb gezien waarin een persoon een puzzel probeert op te lossen die iemand anders al heeft opgelost", vertelt onze Game Master.

Het lijkt vanzelfsprekend, maar groepen die goed communiceren en samenwerken als groep hebben de meeste kans op slagen. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat communicatie begint op het moment dat de klok begint te tikken.

Wanneer je de escape room binnengaat, begint de spanning per minuut te stijgen. Er zijn zoveel aanwijzingen, voorwerpen en gadgets om mee te spelen. Om te voorkomen dat je overweldigd raakt, raden we aan om de escape room te verkennen en tegen elkaar te roepen wat je vindt: 'Hier is een cijferslot!' 'Ik heb wat puzzelstukjes gevonden!' 'Hier is een sleutel!' Deel informatie met iedereen om de kans op miscommunicatie te minimaliseren.

Tip #2: Houd aanwijzingen en puzzels georganiseerd

de inkomhal van escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent

Onze Game Masters stellen voor om alle fysieke objecten die je vindt, op één centrale plek in de kamer te plaatsen zodat je eenvoudig toegang hebt tot al je aanwijzingen. Het is makkelijk om een aanwijzing te vergeten die je nog niet hebt opgelost, omdat er zoveel in de kamer is. Een aanwijzing die je nu niet kunt oplossen, kan later in de game belangrijk worden.Dus bespaar je team wat tijd door de aanwijzing op een voor de hand liggende, opvallende plaats te plaatsen.

Jij en de andere teamgenoten kunnen terugkomen naar deze locatie naarmate het spel vordert, maar vergeet niet om aanwijzingen mee te nemen van kamer naar kamer. Iets kan op dat moment niets voor jou betekenen, maar een teamgenoot kan een eigen aanwijzing vinden die de puzzel oplost die het team nodig had om verder te komen.

Tip # 3: Als je een hint nodig hebt, vraag dan om een hint

Hier stelden we onze Game Masters de eeuwenoude vraag: wanneer moeten spelers om aanwijzingen vragen? Spelers aarzelen soms om een hint te vragen omdat ze hun missie willen voltooien en de escape room zonder hulp willen verslaan. Maar aangezien je zoveel aanwijzingen mag vragen als je wilt, stellen onze spelbegeleiders voor om eerder dan later om een aanwijzing te vragen.

Een goede vuistregel: als je allemaal rondloopt en niets doet, vraag dan om een aanwijzing, of het nu in het begin of op het einde bent in het spel. De tijd die je doorbrengt zonder iets te doen is tijdverspilling. Zelfs 5 minuten stilstaan kan het verschil zijn tussen ontsnappen en niet omdat veel groepen met slechts enkele seconden kunnen ontsnappen.

kan jij ontsnappen escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel nabij Antwerpen

Tip # 4: volg de hint goed op die de Game Master heeft gegeven

Nu weet je dat je om een aanwijzing moet vragen wanneer je die nodig hebt maar een aanwijzing of hint is nutteloos tenzij je het goed leest en ernaar handelt. Alle Game Masters trainen uren en uren om experts te worden in escape rooms. Deze avontuurlijke experts staan aan jouw kant. Als je halverwege het spel om hulp vraagt, wordt de aanwijzing die de spelbegeleider je vertelt strategisch gegeven om je op dat exacte moment in het spel te helpen. Misschien helpt deze aanwijzing je om een puzzel op te lossen om een nieuw deel van de kamer te openen of misschien moet je deze puzzel kraken om meer aanwijzingen te vinden om uit de escape te ontsnappen. Vertrouw ALTIJD op jouw Game Master.

spelers bij escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel nabij Antwerpen

Wanneer je een escape room speelt, doe jezelf dan deze ene gunst

Groepen die uiteindelijk niet ontsnappen, zijn vaak chaotisch. Dus doe jezelf een plezier en wees niet chaotisch! Makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Onthoud deze drie dingen:

  1. Communiceer met jouw team.
  2. Blijf georganiseerd.
  3. Vertrouw op je spelbegeleider.
Wij geloven in jou. Je kunt dit aan. Maar wil je het ultieme geheim van escape rooms weten? Je hoeft niet te ontsnappen om plezier te hebben. Want de escape rooms van Escape Room Vlaanderen zijn hoe dan ook leuk!

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan Wat is een escape room?.

Vind een locatie waar je een escape room kunt spelen op www.escaperoomvlaanderen.be/kamers-1/escape-rooms-sint-niklaas-niel.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x