Escape rooms voor Teambuilding

In het geval dat je het hebt gehoord (je hebt het nooit kunnen doen) maar je hebt nog niet de escape rooms ervaren die zo populair zijn geworden, moeten we je vertellen - je hebt veel gemist.

Omdat...

Escape rooms zijn niet alleen ontzettend leuk, interessant en tot het allerlaatste moment gevuld met spanning, maar zijn ook geweldig voor een familie-entertainment op zondag, voor plezier met vrienden of om het team samen te brengen (teambuilding).

Wat zijn escape rooms?

Escape games zijn uitgevonden om mensen te vermaken en op te lossen. In deze kamers kunnen verschillende scenario's van boeken, avonturenfilms, populaire videogames, rollenspellen en andere speciale 3D-scenario's worden ontwikkeld.

Escape rooms zijn plaatsen waar de deelnemers worden meegenomen in een andere wereld, ver weg van het alledaagse leven en zijn problemen. Elke kamer is op een andere manier ontworpen, afhankelijk van het thema. Sommige escape games bestaan uit schattenjacht of vereisen dat je misdaden oplost... de mogelijkheden zijn talrijk.

Algemene kenmerken van de escape rooms

Het specifieke kenmerk van dergelijke kamers is dat de deelnemers aan een bepaald spel met 2 tot 15 kunnen deelnemen met 60 minuten op de klok.

In een escape room moeten de deelnemers samenwerken en leren hun partners te vertrouwen als ze willen slagen in het oplossen van de mysteries en het overwinnen van de obstakels waarmee ze worden geconfronteerd.


De escape games zijn groepsgewijs en het onderzoeken van de ruimte, het zoeken naar oplossingen en het overwinnen van alles waar de deelnemers doorheen moeten gaan verenigt ze en leert hen samenwerken als een team om het gemeenschappelijke doel te bereiken; namelijk om met succes alle spelfasen te doorlopen en binnen 60 minuten uit de kamer te "ontsnappen".

Wie kan deelnemen?

Er is geen gedefinieerde leeftijdsgroep maar escape rooms worden niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 10 jaar om te spelen zonder een volwassen voogd. Voor de kleine spelers zijn er speciaal ingerichte escape rooms en games die voor hen geschikt zijn.

Voor alle andere zijn er geen beperkingen. De enige vereiste is dat ze plezier willen hebben, van uitdagingen houden en een avontuurlijke geest hebben.

Welke leeftijdsgroep bezoekt dergelijke kamers het vaakst?

Uit de observaties van specialisten en eigenaren van escape rooms over de hele wereld blijkt dat jonge hoogopgeleide volwassenen van 25 tot 35 jaar die in een drukke en stressvolle omgeving werken, het meest geïnteresseerd zijn in escape games.

Bedrijven betrekken hun teams ook vaak bij dergelijke games omdat bewezen is dat escape games de perfecte manier zijn om een teambuilding uit te voeren.

Wanneer ontstond de gekte rond escape rooms?

Het concept "escape room" verscheen in 1988 maar daarna werden de spellen online gespeeld en waren het min of meer online avonturen. De escape games waren gebaseerd op populaire videogames en werden 'gesloten kamers' genoemd. 

De naam escape rooms werd populair in 2001, maar zelfs toen werden de spellen nog steeds online gespeeld. De spelers moesten obstakels overwinnen en logische taken oplossen om uit de kamer te 'ontsnappen'.

Verschillende landen debatteren over het uiterlijk van de eerste escape rooms en er is nog steeds geen eenduidige mening over waar de eerste escape room was.

Er zijn verschillende theorieën:

Japanse theorie

Volgens sommige escape games experts in 2008 in Takao Kato werd Japan de eerste kamer met echte games gemaakt. De game heette REC (Real Escape Game) en werd uitgebreid naar zowel Japan als Singapore.

Hongaarse theorie

In Hongarije richt Attila Gyurkovics in 2011 Parapark op, een internationale franchise voor escape rooms. De oprichter van het bedrijf beweert dat hij geen idee had dat er in Azië zulke kamers waren en dat zijn creatie origineel was.

Amerikaanse theorie

Sommigen schrijven het uiterlijk van de eerste escape room toe aan een groep programmeurs in Seattle die de kamer hebben gecreëerd zodat ze een plek kunnen hebben om hun stressvolle leven voor een tijdje te ontvluchten.

Hoe werken escape rooms?

1. Een team (vrienden, familie en collega's) van mensen die samen plezier willen hebben.

2. De spelers kiezen een escape room en reserveren de escape game naar keuze dat interessant is voor alle teambuilding-leden en het uur om het spel te spelen.

3. Alvorens te beginnen met het “onthullen van het mysterie” krijgen de deelnemers instructies tijdens een geïmproviseerde briefing en daarna komt het team de kamer binnen en wordt de deur op slot gedaan.

4. Het spel begint op het moment dat de deur gesloten is. De mysteries en obstakels die de deelnemers moeten overwinnen, dwingen hen om als team op te treden. De puzzels zijn niet eenvoudig en om de uitgang binnen 60 minuten te vinden is het nodig dat iedereen zijn best doet. De games zijn ontworpen op een manier waarbij het noodzakelijk is om samen te werken en ondertussen tikt de tijd genadeloos verder...

Hoe versla je een escape room?

Er zijn maar weinig adviezen die nuttig kunnen zijn voor iedereen die alle obstakels wil overwinnen en de kamer wil verlaten voordat het uur voorbij is.

1. Samenwerking als team is het belangrijkste

Om te slagen moeten de deelnemers naar de andere teamleden luisteren omdat twee koppen beter zijn dan één. Het doel is om de mysteries als een team zo snel mogelijk op te lossen waardoor het opdringen van de mening van één persoon niemand ten goede komt.

2. Soms is het voor de hand liggende het juiste

Eenmaal opgesloten in een escape room letten de meeste mensen niet op de meest voor de hand liggende, logische en gemakkelijkere oplossing maar proberen ze op de moeilijkst mogelijke manier tot de juiste oplossing te komen. Om te voorkomen dat je zo in de war raakt, moet je eerst eens rondkijken en de meest voor de hand liggende en gemakkelijkste oplossing bedenken.

3. Een race tegen de klok

Verspil geen tijd aan ruzies en geschillen met je teamgenoten, maar werk samen. Puzzels worden dóór mensen vóór mensen gecreëerd en het is niet nodig om lang na te denken en te ruziën om een beslissing te nemen. Als je ergens vastzit, vraag om hulp aan de Game Master en je ontvangt een tip. Zo verspil je geen tijd en ga je naar de volgende puzzel om op te lossen.

Welk voordeel is gebonden aan escape rooms?

Allereerst is dit een geweldige manier om plezier te hebben met vrienden. In plaats van het hele weekend achter de computer te blijven zitten en Call Of Duty spelen, kan je samen plezier hebben door een schat te ontdekken, de moordenaar te vinden, een bank te beroven of op een eiland tussen kannibalen te wonen.


Escape rooms zijn ook goed voor gezinnen. Ze zijn een manier om de kleintjes te laten zien dat je alleen succesvol kunt zijn als je samenwerkt.

Het grootste pluspunt aan escape games is dat ze ideaal zijn als teambuilding voor bedrijven die al jaren profiteren van het unieke model die escape rooms gebruiken. De populariteit van deze kamers voor het samenbrengen van de teams is zó immens dat grote internationale bedrijven de afgelopen jaren zijn begonnen met het creëren van hun eigen kamers voor hun werknemers.

De voordelen van escape games en escape rooms zijn onbetwistbaar maar het belangrijkste is dat ze een manier zijn om je dagelijkse beslommeringen tenminste een tijdje achter je te laten en 60 minuten lang jezelf te veranderen in Indiana Jones, Sherlock Holmes, Robinson Crusoe of een ongrijpbare dief.

Er zijn veel opties en het is alleen aan jou, je collega's, familie of vrienden om je te mengen in dit onvergetelijke avontuur, genaamd escape room.

Eén uur waarin je kunt leren de hulp en kennis van je familieleden te waarderen, een uur waarin je in de huid van je favoriete personage kunt kruipen en het avontuur kunt beleven waar je altijd van hebt gedroomd.


Ben Jij Klaar Om Uit Onze Escape Room Te Ontsnappen?


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x