WAT NIET TE DOEN IN EEN ESCAPE ROOM (VEELVOORKOMENDE FOUTEN)

Escape rooms zijn misschien niet simpel, maar je kunt ver komen als je enkele veelvoorkomende fouten vermijdt. Hoewel er trucs zijn om te winnen in een escape room die je kunnen helpen succesvoller te zijn in elke escape room die je tegenkomt, is het ook handig om te weten wat je niet moet doen. Na jarenlang spelers te zien ontsnappen en bijna te ontsnappen, hebben we een lijst samengesteld met de fouten die we het vaakst zien bij Escape Room Vlaanderen.

Of je nu overweegt om voor de eerste keer een escape room te doen of je vaardigheden aan te scherpen na talloze succesvolle ontsnappingen, dit zijn eenvoudige dingen die je wilt vermijden. Hier is onze lijst met veelvoorkomende valkuilen die ervoor zorgen dat teams falen in hun ontsnappingspoging.

Niet Communiceren

spelers die niet communiceren bij escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel (Antwerpen)

Teamwork is ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van elke succesvolle ontsnapping uit een escape room. Jouw vermogen om effectief te communiceren heeft een grote invloed op hoe je als team samenwerkt. Je kunt zoveel tijd besparen door ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde golflengte zit. Gebruik communicatie om taken en puzzels te delegeren, zodat iedereen weet wat iedereen doet en relevante informatie over het hele team kan delen. Met elkaar praten kan een aantal grote tijdverspillende fouten voorkomen, zoals mensen die puzzels proberen te maken die al zijn opgelost. Als je niet communiceert, kunnen twee mensen aan weerszijden van de kamer stukjes van dezelfde puzzel vasthouden, en geen van beiden zal het kunnen oplossen zonder alle stukjes samen te gebruiken.

Stoorzenders

stoorzenders bij escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel (Antwerpen)

Teamwork is uiterst belangrijk in elk escape room-spel. Wanneer teams uit elkaar gaan om te zoeken, kunnen ze puzzels efficiënt en effectief verdelen en overwinnen; zolang het team communiceert over wat ze vinden. Escape rooms zijn ontworpen om een teamactiviteit te zijn, niet voor één persoon om alle aanwijzingen alleen te doen. Maar wanneer een individu in de groep aanwezig is die de puzzels helemaal zelf wil oplossen, is het zeer onwaarschijnlijk dat het team op tijd uit de escape room kan ontsnappen. Als een speler niet communiceert over hetgeen waar hij aan werkt omdat hij het zelf wil oplossen, verspillen ze tijd die zijn team later nodig kan hebben om te ontsnappen. Succes hangt immers niet af van hoeveel puzzels je individueel oplost, maar of je ze allemaal als team samen kunt oplossen.

Niet om hints vragen

niet om hints vragen bij escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel (Antwerpen)
Heb je liever dat je om twee hints vraagt en zo ontsnappen uit de escape room of weiger je om hulp te vragen en blijf je lang vastzitten aan een puzzel dat je uiteindelijk geen tijd meer hebt om te ontsnappen? Dit is een scenario waarmee veel teams worden geconfronteerd in een escape room-game. Op elk moment tijdens het spel weten spelers niet hoeveel puzzels ze nog moeten doen, of dat er achter die grote boekenkast in de hoek nog een andere kamer is verborgen. Als je vastloopt, is het altijd beter om te overwegen om een hint te vragen dan een aanzienlijke hoeveelheid tijd te verspillen aan een puzzel of te discussiëren over het al dan niet krijgen van een aanwijzing. In feite bespreken de meest ervaren teams vaak hun strategie om hints vóordat ze aan het spel beginnen. Wanneer teams al hebben afgesproken dat ze om een aanwijzing zullen vragen wanneer ze vastlopen, bespaart dit hen later tijdens de escape room tijd wanneer ze geen tijd hoeven te besteden aan het argumenteren van de verdiensten van het vragen om hulp.

De kamer niet grondig doorzoeken

de kamer niet grondig doorzoeken bij escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel (Antwerpen)Een andere veelgemaakte fout die sommige teams maken, is het niet grondig doorzoeken van de escape room. Soms zijn teams bang om iets in de kamer te vernielen of ze willen niet dom lijken door op een ongewone plek te kijken. Vertrouw ons, de enige manier om te ontsnappen is als je de kamer op zijn minst een beetje rommelig maakt! En als het er gek uitziet, maak je geen zorgen; we hebben het allemaal gezien door onze eigen ervaringen bij andere groepen die aan andere kamers zijn ontsnapt. Voor sommige ontsnappingen moesten we meubels uit elkaar halen, terwijl andere teamleden plat op de grond zagen liggen om codes te lezen die verborgen waren onder zware bureaus. Dus open elke lade, controleer de muren op codes, kijk onder tafels en kijk achter schilderijen op de muur als je kan. Als er een tapijt in de kamer is, moet je er zeker onder kijken. Sommige puzzels zijn vrij eenvoudig op te lossen als je alle stukjes hebt verzameld.

Geen aandacht besteden aan de instructies of de introductievideo

geen aandacht besteden aan instructies of introductievideo bij escape room vlaanderen in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel (Antwerpen)Sommige spelers willen zo graag met het spel beginnen dat ze er niet op letten wanneer de Game Master de spelregels uitlegt of wanneer de introductievideo aan het afspelen is. Ze praten misschien opgewonden met hun teamgenoten of ze denken misschien dat ze een voorsprong op het spel kunnen krijgen door rond te kijken in de escape room voor aanwijzingen voordat de timer begint. Maar het kan gevaarlijk zijn om de introductievideo te negeren en zo tijd te besparen. De introductievideo zet je team in de juiste mindset om aan je missie te beginnen. Soms zijn er zelfs aanwijzingen voor escape room-games verborgen in de introductievideo. Hoewel het negeren van de introductievideo om in de kamer rond te kijken een team in het begin een paar minuten kan besparen, zal het later pijn doen als ze een aanwijzing uit de video missen of als ze zich niet herinneren wat het uiteindelijke doel van hun ontsnapping is

Heb je genoten van dit artikel? Lees dan ook DE ULTIEME GIDS OM EEN ESCAPE ROOM TE VERSLAAN.

Wil je meer informatie? Bekijk ook Wat is een escape room?.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x