Escape rooms geschikt voor kinderen

ZIJN ESCAPE ROOMS GESCHIKT VOOR KINDEREN?

Een escape room-game kan een geweldige manier zijn om de ganse familie dichter bij elkaar te brengen doordat je samenwerkt om aanwijzingen te vinden en puzzels op te lossen. Elke escape room is echter anders qua thema, moeilijkheidsgraad en de specifieke vaardigheden die nodig zijn om de escape game te voltooien. De productiewaarde en het ontwerp van een escape room kunnen ook van invloed zijn op de geschiktheid voor kinderen.

We krijgen vaak de vraag of onze escape rooms geschikt zijn voor kinderen. Ook of dat er een leeftijdsbeperking is bij binnenkomst. Desalniettemin geloven we eigenlijk dat het aan de ouders of oppassers is om die keuze te maken. Sommige games zijn gezinsvriendelijker dan andere vanwege de inhoud en de uitdagende aard van de puzzels, dus vraag ons naar al onze escape rooms en we doen graag een suggestie op maat van uw groep.

KAN IK JONGE KINDEREN MEEBRENGEN?

Kinderen tussen 10 jaar en 14 jaar moeten worden vergezeld door minstens 1 à 2 volwassenen. Daartegenover zijn jongere kinderen vaak minder voorspelbaar. Kinderen jonger dan 10 jaar hebben mogelijk geen begrip van het spel en vinden de logische puzzels en probleemoplossende taken waarschijnlijk te moeilijk. Aan de andere kant kunnen kinderen bedreven zijn en kunnen ze meestal bepaalde aanwijzingen ontdekken die volwassenen missen! Elk kind is anders, dus we vertellen gezinnen niet graag of een bepaald spel geschikt is voor hun kind of dat ze het leuk zullen vinden. Hier zijn de algemene regels van Escape Room Vlaanderen rond kinderen:

  • Er is GEEN leeftijdsgrens
  • Kinderen jonger dan 10 jaar mogen gratis de kamer binnen
  • De aanbevolen minimumleeftijd voor de escape room-spellen is 10 jaar
  • Alle kinderen onder de 14 moeten worden vergezeld door 1 à 2 volwassenen.

Een escape room spelen met uw kinderen is een goede manier om samen quality time door te brengen en kan vertrouwen in hun vaardigheden opbouwen. Vergeet niet dat je tijdens een escape game communicatieve vaardigheden, logica en wiskundige en onderzoekende vaardigheden moet gebruiken om op tijd uit te breken.

TIPS VOOR GEZINNEN MET KINDEREN

Als je besluit om met je kinderen een escape room te reserveren dan zijn hier enkele tips:

1. Wees bereid om je denkproces uit te leggen aan kinderen. Ze begrijpen de puzzels of aanwijzingen niet zo snel en zullen zich misschien buitengesloten voelen.

2. Vind taken waar jongere kinderen aan kunnen deelnemen - iedereen in het team heeft een rol te spelen, dus probeer de gemakkelijkere taken voor de kinderen te houden.

3. Doe een stap terug en neem het niet over! Volwassenen kunnen gemakkelijk de mogelijkheden van de kinderen over het hoofd zien. Onze Game Masters kunnen alles zien en horen terwijl je verder komt in het spel en ze merken vaak dat de kinderen het antwoord hebben wanneer de volwassenen vastlopen! Luister naar elkaar en overweeg alle opties. Kinderen hebben een andere perceptie van de wereld en zijn opgegroeid in een wereld vol technologie - dus soms weten ze het beter dan jij!

We zijn vastbesloten om gezinnen met kinderen een geweldige ervaring te geven en zijn verheugd om aan te kondigen dat we binnenkort gloednieuwe kamers zullen openen! We werken aan fantastische gezinsvriendelijke nieuwe thema's met puzzels die eenvoudiger zijn ... dus hou onze website in de gaten.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x