Wat is een escape room?

Dus je vrienden hebben het allemaal over escape rooms en je vraagt je af wat ze in hemelsnaam zijn en wat de big deal over hen is? Maak je geen zorgen, we hebben hier alle antwoorden.

Dus, wat is een escape room?

Een Escape Room is een real-life avonturenspel van 60 minuten.

Jij en jouw team verzamelen zich in een kamer met een bepaald thema en hebben 60 minuten de tijd om je missie te voltooien en uit de kamer te 'ontsnappen'. Voor een succesvolle ontsnapping moet je verborgen aanwijzingen vinden en uitdagende puzzels in de kamer oplossen. Kijk dus eens onder het kleed of blader door de boeken op de planken en bekijk al die schilderijen aan de muur van dichterbij. Mogelijk vindt je een reeks cijfers die je nodig hebt voor een combinatieslot of een goede ouderwetse sleutel voor een hangslot. Overal waar je kijkt, is een mogelijke aanwijzing om uit een escape room te geraken of een raadsel om te worden opgelost. Maar schiet op, de klok begint te tikken zodra je de escape room binnengaat!

escape room joker

escape room maya

escape room maffia

Succesvol uit een escape room ontsnappen vereist teamwork, snelheid, creativiteit en geduld. Escape rooms zijn perfect voor familie-uitstappen, zakelijke teambuilding of gewoon om plezier te hebben met je vrienden. Escape rooms zijn geweldige ervaringen om met mensen te delen terwijl je samen werkt om aanwijzingen te ontdekken, puzzels op te lossen en je ultieme doel te bereiken door uit een escape room te ontsnappen. Zelfs als je niet echt de kamer uitkomt, zal het hele team het fantastisch vinden en herinneringen maken die je nog lang zult delen. Het is geweldig om een grote groep mee te nemen naar een escape game, maar je kunt ook een geweldige tijd met zijn tweetjes hebben!

Wat maakt de beste escape games zo populair? Escape rooms zijn een geheel nieuwe manier om verhalen te vertellen. Door een sociale activiteit te combineren met interactieve avonturen en uitdagende puzzels worden escape room spelers ondergedompeld in een geheel andere wereld met verhaallijnen die aanvoelen als Hollywood-blockbusters. Geen wonder dat ze zo verslavend zijn.

HOE WORDT EEN ESCAPE ROOM GESPEELD?

VOORDAT JE BEGINT, HEB JE DE KEUZE OM UIT EEN VAN DE MISSIES TE KIEZEN.

Elke escape room heeft zijn eigen unieke missie. Je kunt je eigen avontuur kiezen door de missie te selecteren die uitdagend genoeg is voor jou om te voltooien. Misschien probeer je een stuk kunst van onschatbare waarde te stelen uit een museum, of plan je een ontsnapping uit de gevangenis, of probeer je een ruimteschip op Mars te repareren. Zodra je de escape room binnenstapt, word je direct naar een andere wereld getransporteerd omdat je omgeving bij het thema past van je missie. Misschien sta je in een chique kunstgalerie, of achter tralies in je eigen gevangeniscel, of aan de commandomodule van een ruimteschip, compleet met hightech schermen en bedieningselementen. Deze meeslepende werelden geven je het gevoel dat je het verhaal van je missie daadwerkelijk beleeft. Zodra je de escape room binnenstapt, zal je Game Master (de escape room-medewerker die je tijdens het spel zal helpen) ervoor zorgen dat je duidelijk weet wat een escape room is, de spelregels uitlegt en eventuele vragen beantwoordt. Vervolgens bekijk je een video waarin je missie volledig wordt uitgelegd. Zodra de video is afgelopen, begint je timer van een uur af te tellen! Vanaf dat moment heb je directe interactie met de objecten en rekwisieten in de kamer om alle aanwijzingen te ontdekken om uit een escape room te ontsnappen.

Maak je geen zorgen, je wordt niet helemaal alleen gelaten in de escape room! Jij en je team zullen tijdens je missie worden geholpen door je Game Master, die jullie zal volgen via camera's en microfoons in de kamer. Als je een hint nodig hebt, zal de spelbegeleider een paar extra tips geven om tijdens je avontuur uit de kamer te ontsnappen. Escape rooms zijn bedoeld als uitdagend, maar toch leuk en haalbaar.

ZIT JE OPGESLOTEN IN EEN ESCAPE ROOM?

We weten wat je denkt omdat ons dit de hele tijd wordt gevraagd: zit je echt opgesloten in een kamer? Als je op enig moment tijdens de escape game de kamer wil verlaten, ben je altijd welkom om uit te kamer te gaan. Wat gebeurt er als je niet op tijd ontsnapt? Als je niet op tijd ontsnapt, is dat oké! Of je je missie nu op tijd voltooit of niet, je Game Master zal je aan het einde van het spel ontmoeten en de kamer openen. Hoewel het opwindend is om met succes te kunnen ontsnappen, zijn escape rooms nog steeds erg leuk voor groepen die het tijdens hun eerste poging niet kunnen redden - het geeft hen een doel om te werken naar de volgende keer dat ze komen spelen!

WAT MAAKT EEN ESCAPE ROOM ZO LEUK?

Er zijn nu wereldwijd bijna vijfduizend escape rooms! Je kunt een escape room spelen in verre oorden zoals Engeland, Thailand en Korea. Hoewel de verspreiding van escape rooms het heel gemakkelijk maakt om er een bij jou in de buurt te vinden, worden niet alle escape rooms gelijk gemaakt. Escape rooms verschillen in algehele kwaliteit en presentatie.

Escape Room Vlaanderen is het beste bedrijf voor escape rooms in België op Google. Je vindt ons in Sint-Niklaas nabij Gent en in Niel (Antwerpen). We denken dat dit komt door de kwaliteit van het ontwerp en de constructie van onze games.

BIJ ESCAPE ROOM VLAANDEREN WORDT ELK VAN ONZE UNIEKE KAMERS ONTWORPEN EN GEBOUWD MET VEEL FANTASIE EN OOG VOOR DETAIL.

Onze escape rooms bieden een verscheidenheid aan puzzels, aanwijzingen en raadsels. Al onze escape rooms zijn uitdagend, leuk en veilig voor zowel kinderen als volwassenen. We zijn een team van denkers en bouwers die graag de meest meeslepende escape rooms creëren die er zijn.

KLAAR VOOR EEN ONGELOOFLIJK AVONTUUR?WIL JE NOG MEER WETEN OVER ESCAPE ROOMS?

DE GESCHIEDENIS VAN ESCAPE ROOMS

Het concept van escape rooms begon met first-person avontuurlijke videogames waarin spelers interactie met hun omgeving hadden door op objecten op het scherm te klikken. Met videogames zoals Myst en Crimson Room konden spelers hun omgeving besturen met slechts een muis en een paar eenvoudige opdrachten. Bepaalde elementen van deze point-and-click-avonturengames - interactie met verborgen elementen in je omgeving, het oplossen van puzzels, doelgerichte verhaallijnen - werden belangrijke kenmerken in wat later bekend werd als 'escape rooms'.

De eerste escape room is gemaakt door een Japans bedrijf genaamd SCRAP in 2007. Spelers werden naar een themakamer geleid waar ze binnen een bepaalde tijd een reeks puzzels en raadsels moesten oplossen om uiteindelijk te ontsnappen. Het duurde niet lang tot escape rooms populair werden, eerst in Japan en dan China en de rest van Azië. Rond deze tijd opende in Hongarije de eerste escape room van Europa. In de jaren erna ontpopten steeds meer en meer escape rooms in Europa en Azië.

Escape rooms werden rond 2014 in België opgericht. Escape Room Vlaanderen - dat zijn wij! - begon in 2017 met het bouwen van hun eerste escape room. De oprichters van Escape Room Vlaanderen probeerden de leukste en meest indrukwekkende escape rooms te creëren dan die momenteel in België zich bevinden. Ze waren van plan om hoogwaardige escape rooms te bouwen die zelfs de beste in Azië en Europa zouden kunnen evenaren. Ze openden hun eerste escape room-locatie in Sint-Niklaas nabij Gent in 2017 en zijn sindsdien uitgegroeid tot de #1 gerangschikte escape room op Google! Tot op de dag van vandaag streeft Escape Room Vlaanderen naar het creëren, ontwerpen en bouwen van de meest uitdagende en meeslepende escape rooms die er zijn.

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan onze 10 tips over "Hoe ontsnap ik uit een escape room?".

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x