Top-10 tips om uit een escape room te ontsnappen

Tip #1: Speel met jouw vrienden, familieleden of collega's

Laten we eerlijk zijn - niemand wil een uur lang opgesloten zitten in een kamer met vreemden. Voeg daarbij toe dat je zo snel mogelijk uit die kamer wilt ontsnappen en je vraagt om hoofdpijn! Dus indien mogelijk, verzamel zoveel mogelijk vrienden, familieleden of collega's en reserveer een escape room! Het is absoluut de moeite waard om deze ervaring te delen met degenen van wie je houdt en het maakt de ervaring nog veel meeslepender.

Tip #2: Luister naar jouw teamgenoten

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in het zoeken naar oplossingen in een spannende escape room, maar vergeet niet naar je teamgenoten te luisteren! Zelfs als je zeker bent dat je het juiste antwoord weet, kunnen je teamleden op een cruciaal detail wijzen. Dus ontspan en amuseer je ten volle!

Tip #3: Breek de regels niet

Voorwerpen stuk maken is zowel slecht voor de escape game als voor de spelers alsook de werking van het spel en de veiligheid van de spelers. Dus vermijd het forceren van deuren of het losmaken van muren die niet gemakkelijk loskomen. Vermijd klimmen op het meubilair of het aanraken van het plafond. De game-masters zullen je meestal van tevoren informeren over dingen die je niet zou moeten doen.

Tip #4: Verdeel en heers om te zoeken

Bij de start van elke escape game, splits jouw team op in kleinere groepen op zoek naar objecten van belang. Dit helpt ervoor te zorgen dat de ruimte grondig wordt geïnspecteerd en helpt voorkomen dat bepaalde gebieden over het hoofd worden gezien. Soms kunnen belangrijke objecten zich op de vreemdste plekken bevinden, zoals:

  • helemaal boven op een boekenkast
  • verborgen in een boek
  • verscholen in een jaszak
  • of in een geheim compartiment van de vloer, wand of plank

Tip #5: Zoek het niet te ver

Zit je in een donkere escape room met weinig zicht en vind je het moeilijk om de aanwijzingen te zien? Misschien hoef je alleen maar de lichten aan te doen! Moeten jullie een bepaald aantal vierkanten in een fotolijst tellen? Begin dan niet met het tellen van alle plafondtegels omdat ze ook vierkant zijn. Je verspilt kostbare tijd! De escape game is waarschijnlijk eenvoudig; dus maak het jezelf niet moeilijker dan het al is. Escape-games zijn bedoeld om plezier te hebben wat betekent dat ze meestal geen voorafgaande kennis, eerdere ervaring of een ingewikkelde uitleg voor wat dan ook vereisen.

Tip #6: Luister goed naar de Game Master

Luister goed naar de intro en de regels van je Game Master - hij of zij kan in het begin misschien enkele handige hints geven die je veel tijd zullen besparen. Dit geldt ook voor de hints die ze in het spel geven. 

Tip #7: Relax en geniet vooral

De game is veel leuker als je puzzels echt oplost en niet chaotisch rond rent om het spel te voltooien. Deze escape games kunnen moeilijk zijn, maar zijn tegelijkertijd leuk en enorm bevredigend als je ze oplost op de juiste manier. Geniet samen met je vrienden van het spel en niet het resultaat, en je zult veel plezier hebben!

Tip #8: Hou de rommel tot een minimum

Maak niet al te veel rommel en hou de ruimte ordelijk. Hoe georganiseerder je kamer is, hoe gemakkelijker je het zelf zult maken om helder na te denken. Hoe minder rommel om je heen, hoe meer je je kunt concentreren op het winnen! Niet alleen dat; door het schoonhouden van uw ruimte zal dit jou helpen bij het organiseren van de items in de escape room die u al hebt gebruikt. Maak een stapel van deze items omdat deze slechts één doel hebben.

Tip #9: Schreeuw elke oplossing uit

En daarmee bedoel ik ook: SCHREEUW HET UIT!
Dingen kunnen hectisch worden in een escape room terwijl het uur genadeloos weg tikt. Mensen zijn zo gefocust op wat ze doen dat ze een tunnelvisie ontwikkelen. Gebruik een heldere en luide stem om ervoor te zorgen dat je ieders aandacht trekt en zorg ervoor dat je je ideeën duidelijk en snel verwoordt!

Tip #10: Werk aan iets anders dan de groep

Wees niet zoals iedereen! Stap af en toe weg van de menigte van mensen die aan één puzzel werken. Escape rooms kunnen tot 50 verschillende puzzels hebben om op te lossen in slechts één kamer. Als je op tijd wilt ontsnappen, is het verstandig om in de kamer rond te kijken en je te concentreren op alles wat nog niet is aangeraakt. Voor zover je weet zou je het laatste en meest cruciale puzzelstukje kunnen vinden.

Heb je al een escape room gereserveerd of zal je dit binnenkort inplannen? Stuur dan dit artikel door aan jouw teamleden om jullie kans op slagen te verhogen.


Heb je nog vragen? 

Bel ons of stuur je vraag door via het contactformulier.close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x