Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen vind je hier in deze lijst. Heb je toch nog een andere vraag, stel ze gerust via onze contactformulier.

Wat is een escape room?

Een escape room, ook bekend als een escape game, is een game waarin een team van spelers samen aanwijzingen ontdekt, puzzels oplost en taken in een of meer kamers uitvoert om in een beperkte tijd (60 minuten) door te gaan en te ontsnappen uit de kamer.

Hoelang duurt een escape room?

Jullie hebben 60 minuten om de gekozen missie te voltooien en de kamer te ontvluchten. Maar reken op een extra 15 minuten voor de intro + 15 minuten voor het nagesprek en indien gewenst nog een foto (dus in totaal 1,5u max).


Met hoeveel personen kunnen we spelen in elke kamer?

in Sint-Niklaas:

- "Joker's Schuilplaats": vanaf 3 tot maximum 12 personen (privé-sessie).

- "De Verborgen Maya-stad": vanaf 2 tot maximum 7 personen (privé-sessie).

- "Maffia - De Geheime Onderwereld": vanaf 2 tot maximum 7 personen (privé-sessie).

Hoeveel kost een escape room?

Onze prijzen zijn:

- vanaf 6 spelers/ team = €20 / persoon
- 5 spelers/ team = €22 / persoon
- 4 spelers/ team = €25 / persoon
- 3 spelers/ team = €30 / persoon
- 2 spelers/ team = €35 / persoon

(alle prijzen inclusief btw)

Wanneer worden we ter plaatse verwacht?

Het is aangeraden om 15 minuten voor aanvang reeds aanwezig te zijn. Alleen zo zijn we zeker dat jullie op tijd kunnen beginnen.

Wat gebeurt er als ik/wij te laat kom/komen?

We vragen je om 15 à 20 minuten voor de geplande tijd aanwezig te zijn. Op tijd zijn is essentieel voor ieders ervaring. Als je te laat bent, krijg je geen toegang tot de kamer. Er zijn GEEN terugbetalingen of herschikking in dit scenario.

Hoeveel mensen kunnen per tijdslot spelen? Kan u grote groepen ontvangen?

Zowel in onze escape room "De Verborgen Maya-stad" als "Maffia: De Geheime Onderwereld" is er plaats voor groepen van 2 tot 7 personen; we hebben daarnaast ook een grotere kamer nl. "Joker's Schuilplaats" voor groepen tot 12 spelers. Al onze escape rooms zijn privé-ervaringen; dit betekent dat je groep niet met anderen zal worden gecombineerd.

Wie een bedrijfsuitstap, teambuilding, verjaardagsfeest of vrijgezellenfeest inplant wordt aangemoedigd om contact met ons op te nemen. Ongeacht de grootte van de groep of het soort evenement, het vriendelijke personeel van Escape Room Sint-Niklaas zal aan al uw behoeften voldoen; binnen de grenzen van het mogelijke ;-)

Kan ik terugkomen en het opnieuw proberen?

Ja ja ja. Als het je niet lukt om je missie te voltooien, kun je zeker terugkomen en het opnieuw proberen. Er is ook meer dan één escape room beschikbaar.

Mogen kinderen ook komen spelen in Escape Room Vlaanderen?

Ja, dat is mogelijk, Voor kinderen raden we aan voor de Joker’s Schuilplaats of de Verborgen Maya-stad in Sint-Niklaas te kiezen; deze kunnen namelijk ook in junior-versie worden gespeeld. Tijdens de reservering kan je de junior-versie aanvinken. We hebben reeds verschillende groepen ontvangen met kinderen; dit verliep telkens vlekkeloos en hadden de kinderen veel plezier. Onze voorwaarde is dat kinderen tussen 8 jaar en 14 jaar moeten worden begeleid door 1 à 2 volwassenen.

Zijn smartphones, rugzakken, eten/drank of camera's toegelaten in de kamer?

We kunnen geen eten of drinken toestaan in onze escape rooms. We kunnen ook de toegang verbieden aan iemand die dronken is. Al jouw persoonlijke bezittingen kan je veilig opbergen in onze lockers. Dit wordt gedaan om de privacy van de escape room te waarborgen.

Wat als er meer of minder mensen komen spelen dan aangegeven in de boeking?

Je kan steeds het aantal deelnemers in jouw reservatie wijzigen via de link in uw bevestigingsmail.

Zullen er andere mensen in de escape room met ons zijn?

Neen, dit is niet mogelijk, Wanneer je de kamer reserveert, is het een privé-sessie en zal alleen jij en jouw team aanwezig zijn in de kamer.

Zijn jullie escape rooms geschikt voor zwangere vrouwen?

Onze spellen hebben fysieke aspecten maar geen enkele kamer vereist dat iedereen kruipt, klimt of zich inspant. We verwelkomen graag zwangere dames maar adviseren tegelijkertijd dat ze alleen deelnemen aan waar ze zich prettig bij voelen, en dat ze zich niet onder druk moeten voelen om deel te nemen aan de meer fysiek veeleisende aspecten. De deur kan eenvoudig van binnenuit worden geopend, dus als een persoon om welke reden dan ook tijdens het spel moet vertrekken, kan dat! U kunt ook een stoel bij u op de kamer aanvragen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen!

Hoe weet ik dat mijn boeking is bevestigd?

Na het plaatsen van de boeking ontvang je een bevestigingsmail. Kijk zeker ook in je "spamfolder". Hiernaast ontvangt u 1 dag op voorhand een herinneringsmail.

Ik vind het gewenste tijdslot niet in het boekingsysteem. Wat doe ik?

Stuur ons gerust een mail of bel ons. Dan bekijken we samen wat mogelijk is.

Kunnen jullie escape rooms in het Engels worden gespeeld?

Ja hoor, al onze escape rooms kunnen aangepast worden voor Engelstaligen.

Zijn jullie escape rooms geschikt voor mensen met epilepsie of claustrofobie?

Al onze escape rooms in Sint-Niklaas beschikken over een noodknop/- sleutel. Je kan dus ten allen tijde de kamer verlaten. Eveneens kunnen we de deur op een kiertje laten indien de hele groep hiermee akkoord gaat.

Is het mogelijk om de escape room te spelen met doven/slechthorenden?

De spelers krijgen tips te zien op een beeldscherm. Er wordt wel achtergrondmuziek afgespeeld maar is niet noodzakelijk om de escape game te spelen.

Zijn jullie escape rooms "angstaanjagend"?

Onze kamers zijn leuk, uitdagend en intens. De druk kan oplopen naarmate de tijd verstrijkt, en het kan een beetje gek worden in de kamers! Zie het als in een film of verhaal dat je moet afmaken!

Zijn uw escape rooms toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Sint-Niklaas:

Onze kamers zijn NIET rolstoeltoegankelijk omdat onze kamers zich op het 1ste verdiep bevinden. Kan de persoon in kwestie de trappen op? Zo ja, kan onze escape room perfect worden gespeeld; er zijn namelijk geen smalle doorgangen (in ‘De Joker’s Schuilplaats). We kunnen indien gewenst een stoel in de kamer plaatsen.

Kan ik ter plaatse betalen?

Ter plaatse kan alleen met Bancontact betaald worden. Cash wordt niet aanvaard om veiligheidsredenen.

Wat gebeurt er als we onze reservatie willen annuleren?

1) een reservatie kan kosteloos verzet worden naar een latere datum. 

2) Je reservering ten allen tijde kosteloos worden geannuleerd.

Waar kan ik parking vinden?

SINT-NIKLAAS: Wij zijn gelegen aan de Grote Markt in Sint-Niklaas. Deze heeft een ondergrondse parking aan zeer voordelige tarieven: 

- Tussen 9u en 18u is het uurtarief €1,30

- Tussen 18u en 9u is het uurtarief €0,70

Waar is Escape Room Vlaanderen gelegen?

- Sint-Niklaas : Grote Markt 61 bus 9 (winkelcentrum Reinaert Galerij)

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x