Escape Room Vlaanderen

Escape room met kinderen

escape room met kinderen

5 TIPS OM KINDEREN TE HELPEN GENIETEN VAN ESCAPE ROOMS

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, creatief, vol energie en speels. Dit maakt ze de perfecte tegenhanger van soms overdenkende volwassenen die naar een escape room komen en geen oplossingen kunnen vinden voor vragen of puzzels.

Nu denk je misschien, een escape room voor kinderen? Hoe werkt dat? Even bellen naar onze escape room zal helpen bij het beantwoorden van alle leeftijdsgerelateerde vragen maar voor het grootste deel zijn kinderen ouder dan 10 jaar welkom om te spelen naast volwassenen die vrienden of familieleden zijn. In feite zijn escape room games voor kinderen vaak het perfecte verjaardagsfeestje zolang er een volwassene aanwezig is om toezicht te houden op het proces.

Een escape room is een ideale familie-uitje buiten het traditionele etentje en film of een drukke bowlingavond, maar er zijn enkele zaken om te overwegen wanneer je jouw kinderen vraagt om samen met de ganse familie mee te gaan naar een escape room.

Dit artikel bevat Escape Room-ideeën voor kinderen en 5 tips om uw kinderen (en familie) te helpen escape rooms volledig te waarderen en ervan te genieten.

WAT IS EEN ESCAPE ROOM?

Een escape room is een getimed strategiespel van 60 minuten waarin je groep van vrienden, familie of collega's games, puzzels, raadsels en codes krijgt die binnen een uur moeten worden gekraakt. Tegelijkertijd bouwt elk klein segment voort op de vorige puzzel dus doordachte logica, redenering en strategie zijn nodig om een snelle oplossing te gebruiken voordat de tijd om is.

Dit groepsspel is spannend, leuk en moedigt communicatie binnen de groep aan dat voor tieners of jonge kinderen moeilijk te begrijpen kan zijn. Een van de belangrijkste uitdagingen is hoe kinderen of jongvolwassenen gefocust kunnen worden gedurende het tijdsbestek dat voor het spel is uitgetrokken. Gelukkig kun je met voldoende voorbereiding, supervisie en gezonde communicatie, kinderen zonder grote problemen betrekken bij een Escape Room Vlaanderen-scenario.

Het doel van een escape room-game is om het spel in minder dan 60 minuten te voltooien met de hulp van je teamgenoten! Zelfs zonder kinderen kan dit moeilijk zijn voor spelers als ze niet klaar zijn om plezier te hebben, te communiceren en out-of-the-box te denken. Als je besluit om de kinderen mee te nemen voor een leuke gezinsavond dan zijn hier onze 5 tips voor fantastische Escape Room-spellen voor kinderen!

  • Vooraf bellen en doe wat onderzoek

Wanneer je op zoek bent naar een escape room bij jou in de buurt of een escape room die wordt aangeraden door een vriend of familielid, bestaat de mogelijkheid dat er een thema in de kamers is dat niet geschikt is voor kinderen. Sommige escape rooms hebben bijvoorbeeld het thema van een bloedige zombie-apocalyps, een verlaten gevangenis en meer. Andere escape rooms hebben helemaal geen thema's! Hoe meer je weet over de locatie waar je naartoe gaat, hoe beter je de kinderen en volwassenen in uw groep kunt voorbereiden.

  • Voer een gesprek met jouw kind of kinderen

Soms zijn kinderen lang niet zo bang voor gebeurtenissen als we denken dat ze zouden zijn. Een geweldige manier om een kind of kinderen succesvol te maken voor een escape game is om vooraf een gesprek met hen te hebben. Praten met je kind over wat een escape room is, wat ze binnen een bepaalde tijd zullen doen en hen verzekeren dat ze perfect in orde en veilig zijn. Het zal helpen om alle zenuwen weg te nemen die uw kind of kinderen hebben.

escape room voor kinderen

Leg jouw kinderen uit waarom jullie gaan. Als er een viering is, laat ze dan hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen om samen te spelen. Ze kunnen ongelooflijk veel plezier beleven als ze weten dat ze daar ook vrienden en familie zullen treffen. Je kunt een gesprek voeren in de aanloop naar het evenement of 20 minuten voordat het spel begint. Er zal een Game Master die je de spelregels en voorschriften zal vertellen bovenop het gesprek dat je met jouw kinderen zult hebben.

Pro-tip: spreek in een taal die jouw kinderen zullen begrijpen. Check of ze vragen hebben en laat ze weten dat ze puzzels, raadsels en spelletjes zullen moeten oplossen. Een goed idee om ze voor te bereiden op het evenement, is om ze activiteiten te geven die van tevoren vergelijkbaar zijn en waaraan ze kunnen werken vóór de escape room-game.

  • Verwacht niet dat jouw kinderen spelen of zich gedragen als een volwassene

Als je denkt dat het te moeilijk voor je wordt om je kinderen te managen, dan kun je ze beter thuis laten. Wat bedoelen we precies? Als je niet klaar bent om verder te gaan dan je kinderen te begeleiden en uit te leggen hoe jouw kinderen moeten spelen terwijl je speelt, is dit misschien niet het spel voor hen. Als je er klaar voor bent om soms hun hand vast te houden en een geweldige leraar te zijn, kan Escape Room Vlaanderen een perfecte activiteit zijn voor het gezin.

Het is niet realistisch om te geloven dat je uw kind kunt meenemen en niet kunt laten deelnemen. Er zijn geen winnaars in deze situatie. Ze zullen enthousiast zijn om je te helpen zoeken of je helpen met puzzels en raadsels, zolang je er zelf klaar voor bent om ze door het proces te helpen.

  • Geef je kinderen een makkelijke taak

Tenzij jouw kind een 10-jarige tovenaar is die weet hoe hij codes moet kraken, verwacht niet dat uw kind enkele van de meer geavanceerde taken uitvoert die nodig zijn om de puzzels te voltooien die later in het spel komen. In tegenstelling tot wat je waarschijnlijk denkt, zullen er geen waanzinnig ingewikkelde taken bij de hand zijn en zouden de meeste volwassenen alle secties moeten kunnen voltooien; vooral met samenwerking.

escape room kinderen

Dat gezegd hebbende, kinderen zijn ongelooflijk creatief en kunnen goed zoeken en objecten vinden. Als dit een onderdeel van uw spel is en het is zeer waarschijnlijk dat u op zoek bent naar verborgen voorwerpen, geef jouw kinderen dan een taak die geschikt is voor hun leeftijd en die jouw groep daadwerkelijk helpt om het gewenste resultaat te bereiken. Andere taken die gemakkelijk voor kinderen zijn: patroonherkenning, cijferspellen, woordzoekopdrachten en het vinden van objecten met een blacklight.

  • Veel plezier!

Kinderen kunnen uitstekend plezier maken! In feite, zij kunnen zich veel beter amuseren dan volwassenen. Escape rooms voor kinderen kunnen een geweldige manier zijn om buiten je soms saaie doos met volwassenen te komen en plezier te hebben, weer als een kind! Vergeet niet je kind veel positieve aandacht te geven en hen het voortouw te laten nemen als de taak daarom vraagt.

Voor meer informatie over hoe je jouw kinderen kunt meenemen naar een escape room, kunt u ons het beste bereiken door te bellen of via het contactformulier. Onze medewerkers hebben ervaring met alle verschillende groepsdynamieken en helpen je graag met het creëren en plannen van de leukste, spannendste gezinsactiviteiten waar je altijd al van hebt gedroomd! Bel ons vandaag nog en boek uw ervaring.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x