Escape Room Vlaanderen

Top 5 redenen escape rooms geschikt zijn voor teambuilding

5 ELEMENTEN WAARBIJ ESCAPE ROOMS EEN INDIVIDU KUNNEN VERBETEREN

De veranderingen die je zult opmerken nadat je een escape game hebt gespeeld

Escape rooms lijken de entertainmentindustrie over te nemen. Steeds meer escape rooms duiken overal ter wereld op en veel bedrijven hebben besloten ze te kiezen voor hun teambuilding. In een typisch escape game zit je met een paar van je vrienden opgesloten in een kamer en je moet allemaal een uitweg vinden voordat je tijd op is. Om te winnen, moet het team aanwijzingen vinden, raadsels oplossen, puzzels oplossen en over het algemeen hun hersenen gebruiken om een uitweg te vinden. Maar waarom reserveren bedrijven onze escape rooms als teambuildingsoefening? Hier zijn 5 elementen die escape games verbeteren bij individuen:


1. Logische vaardigheden

2. Observatievaardigheden

3. Teamwerk

4. Werken onder stress

5. Efficiëntie

Logische vaardigheden

In een geschikte escape room moet de speler meerdere taken oplossen om het spel te winnen. Het punt is dat deze taken zelden op een ordelijke manier worden opgeschreven. De game vertelt je niet wat je moet doen, het is aan jou om erachter te komen hoe je moet spelen. Het is hetzelfde als een uitdaging in het echte leven aangaan. Er is geen handleiding om het op te lossen, je moet de tools gebruiken en iets bedenken.

Deze op logica gebaseerde puzzels zijn ook een goede gewoonte voor de werkplek! Ze moedigen creativiteit en nieuwe ideeën aan over hoe dingen te doen. Het spelen van escape-games heeft ook de neiging om het beste in mensen te laten zien. Je zou kunnen leren dat je vriend een natuurlijke aanleg heeft in legpuzzels en een zeer fysieke manier van denken heeft. Of misschien zult u merken dat uw collega goed is in het oplossen van raadsels en goed met woorden omgaat.

Observatievaardigheden

Aandacht voor detail is een eigenschap die zeer belangrijk is op de werkvloer. Ervoor zorgen dat elk klein ding correct is, is ook een groot deel van een escape game. Spelers moeten niet alleen sleutels en aanwijzingen in de kamer vinden maar ze moeten verder kijken dan hun neus lang is. Veel teams zullen op een gegeven moment vastlopen omdat ze een deel van de puzzel zijn vergeten dat ze al lang geleden hadden opgelost! Maar door deze observatievaardigheden te oefenen kun je ervoor zorgen dat niemand iets achterlaat, of het nu in het spel is of op de werkplek.

Teamwerk

Een van de meest voor de hand liggende onderdelen van een escape game is het teamwork. Als je niet samenwerkt, zal je nooit slagen. Het komt voor dat een bepaalde speler besluit om alles zelf op te lossen maar dat ze vaak halverwege opgeven en de hulp vragen die ze nodig hebben. Veel van de puzzels zijn ook gemaakt om in groepen op te lossen en zijn onmogelijk om alleen te voltooien.

Het spelen van escape games is een geweldige manier om een vertrouwensband met collega's op te bouwen. Een goed team is een team dat graag samenwerkt. Terwijl je je eigen avontuur beleeft, heb je andere dingen om je zorgen over te maken dan hoe je voor anderen lijkt en je kunt loslaten. Meerdere teams hebben ons verteld dat ze nieuwe manieren hebben gevonden om de talenten van mensen te gebruiken door onze games te spelen!

Werken onder stress

Een tikkende klok, meerdere sloten die nog open kunnen en het lot van de wereld in jouw handen; veel stressvoller dan dit wordt het niet. Escape rooms bereiden je voor op het werken met een tijdslimiet, het negeren van de voorbijgaande seconden en het hoofd koel houden. In elk project kun je op een punt komen dat je achterloopt op schema. Weten hoe je door kunt gaan en de stress kunt vergeten, is belangrijk als je wilt slagen. Escape rooms helpen ons deze vaardigheid te oefenen. We zien vaak dat mensen moeite hebben met het oplossen van de gemakkelijkste taken omdat ze nog maar een paar seconden over hebben. Dit kan zo simpel zijn als een sleutel in een slot steken! Maar hieraan werken en gewoon weten dat dit allemaal in je hoofd zit, zal je al helpen om je vaardigheden te verbeteren.

Efficiëntie

Als je niet veel tijd hebt om een specifieke taak uit te voeren, probeer je zo snel mogelijk te gaan en toch ervoor zorgen dat alles correct wordt gedaan. Je zult ook proberen om iedereen die tot je beschikking staat te gebruiken zodat iedereen actief bezig blijft. Deze methode van efficiëntie wordt vaak gevonden tijdens het spelen van escape rooms. Je hebt geen tijd om met z'n allen door de hele kamer te gaan. Je moet taken verdelen maar vertel elkaar altijd wat je vindt.

Met dezelfde vaardigheden kan iedereen de manier verbeteren waarop ze taken in het dagelijks leven oplossen. We zijn allemaal verschillende mensen en zijn daardoor beter in verscheidene dingen. Door allemaal te doen waar we goed in zijn, kunnen we gezamenlijk betere resultaten behalen.


Over het algemeen zijn escape-games een geweldige manier om een band op te bouwen en je samenwerking te verbeteren. We hebben slechts 5 redenen opgesomd maar er zijn er nog veel meer te vinden.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x